De schaduwkant van Internet Services.

Internet Services

Op het internet wordt door organisaties, groepen en personen een breed scala aan informatie aangeboden. Daarnaast bieden m.n. commerciele organisaties er vele diensten aan w.o. communicatie en Email, index- en zoekfunkties, social media, contact-registers, webwinkels, veilingen en allerhande online transacties.
Alles verdwijnt al gauw in de in de enorme hoeveelheid, en is daardoor afhankelijk geworden van de commerciele diensten die index- en zoekfunkties leveren.

Deze diensten zijn nooit open en transparant geweest. Ze beogen controle, beinvloeding en lucratieve marketingwinsten. Hun financiers focussen op expansie en overnames. Slechts een paar van hen overleefden en verwierven een monopolie positie, zoals Google, Yahoo en Bing
Daarnaast zijn er een aantal Proxy services, zoals DuckDuckGo, IxQuick,SearchX, die geen eigen index hebben, in feite de zoekresultaten van de drie monopolisten doorgeven en daarbij beweren meer privacy te bieden
De grote monopolisten Google, Yahoo en Bing, in eigendom bij banken en investeerders, beogen commerciƫle en idiologische doelen en als gevolg daarvan geven hun zoekresultaten prioriteit aan bepaalde informatiebronnen.

Organisaties en individuele bloggers met afwijkende meningen, zien in zoekresultaten hun eigen bijdrages nauwelijks vermeld. Hun publicaties, geframed als nepnieuws door de reguliere media, worden geblacklisted in het algoritme van google, yahoo, bing en youtube.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *